Groep 6-7-8

In groep 6-7-8 werken negentien leerlingen uit drie leerjaren samen in één combinatiegroep. Leerlingen kunnen daardoor veel van elkaar leren en leerlingen krijgen op hun eigen niveau de lesstof aangeboden.  

Manier van werken in groep 6-7-8
In onze groep besteden we veel aandacht aan de kernvakken. Kinderen zitten met leerlingen uit hetzelfde leerjaar bij elkaar waardoor veel samengewerkt en overlegd kan worden. De instructies zijn effectief, kort en krachtig, daardoor kunnen leerlingen snel zelfstandig aan het werk. Alle kinderen werken met een weektaak.

Er is oog en oor voor ieder kind. Indien nodig krijgen leerlingen individueel of in groepjes extra begeleiding van de onderwijsassistent of onderwijsondersteuner. Verschillende leerlingen helpen leerlingen in de onderbouw als tutor met het programma Bouw!

In deze groep wordt eens per week Engelse les gegeven. Om het jaar doen de leerlingen van groep 7 en 8 mee aan het landelijke verkeersexamen. De eerste helft van dit schooljaar kregen de leerlingen wekelijks muziekles, de tweede helft wordt op donderdag musicalles gegeven. Vanaf volgend schooljaar hebben we twee keer per week gymles (dinsdag en woensdag), dit jaar hebben we op dinsdag gymles. 

Met regelmaat wordt in onze groep gastlessen gegeven door bijv. Bureau Halt, de wijkagent of een specialist. Ook doen we mee met landelijke (onderwijs)thema’s zoals lessen over Prinsjesdag, dodenherdenking/bevrijding en de Week tegen Pesten.  

De leerkrachten
Maandag, dinsdag, woensdag (om de week), donderdag en vrijdag
Sandra van Eck    sandra@gravinvanrechterenschool.nl

Woensdag en vrijdag
Anja Blankestijn    anja@gravinvanrechterenschool.nl